na vrh
Poruka na Viber
Poruka na WAPP
Poruka na E-amail

Usluge » Zatamnjivanje stakala na automobilu

Zatamnjivanje stakala na automobilu

Zatamnjivanje stakala na automobilu predstavlja postupak kojim se primenjuje specijalna folija na stakla radi različitih ciljeva kao što su privatnost, zaštita od sunca i poboljšanje ugleda. Zatamnjivanje stakala na automobilu možete obaviti veoma brzo i povoljno koristeći usluge našeg profesionalnog servisa za zatamnjivanje stakala u Beogradu.

Zatamnjivanje stakala na automobilima Beograd

Zatamnjivanje stakla na automobilu BeogradZašto se radi zatamnjivanje stakala na automobilu i koja su pravila?

Zatamnjivanje stakala na automobilu ima nekoliko prednosti. Prvo, ono pruža veću privatnost putnicima u automobilu i sprečava nepoželjne poglede iz okoline. Drugo, folija koja se koristi za zatamnjivanje satakala ima ugrađene zaštite od ultravioletnih zračenja koja štite putnike i unutrašnjost automobila od štetnih efekata sunca. Ova zaštita može sprečiti pregrevanje i oštećenje unutrašnjosti automobila, pogotovu ako se radi o tkaninama i plastičnim delovima enterijera.

Zatamnjivanje stakala na automobilima Beograd

Zatamnjivanje stakla na automobilu Beograd

Dodatno, zatamnjivanje stakala može doprineti udobnosti i smanjenju upotrebe klimatizacije u automobilu, pošto sprečava pregrevanje unutrašnjosti i smanjuje transfer toplote kroz stakla automobila.

Kada se radi o izboru nivoa zatamnjenja stakala na automobilu, važno je imati na umu lzakonske propise koji regulišu stepen providnosti stakala. U Srbiji, zakonom su regulisani maksimalni dozvoljeni nivo zatamnjenja stakala na automobilu, posebno za prednje vetrobransko i bočna stakla vozača i suvozača. Previše zatamnjena stakla mogu predstavljati opasnost za bezbednost u saobraćaju, pošto ograničavaju vidljivost vozaču i drugim učesnicima u saobraćaju.

Zakonska ograničenja za zatamnjivanje stakala automobila

Zakon u vezi sa zatamnjenošću stakala na automobilima propisuje sledeće mogućnosti i ograničenja nivoa zatamnjivanja stakala na automobilu:

Prednje vetrobransko staklo: 0% zatamnjenja u odnosu na fabričke specifikacije

Bočno staklo vozača i suvozača: do 30% zatamnjenja u odnosu na fabričke specifikacije

Zadnaj bočna i zadnje staklo automobila: Nema ograničenja u poglesu zatamnjivanja

Imajući u vidu propise, predlažemo da ih se pridržavate jer možete vrlo lako doći u situaciju da morate skidati folije za zatamnjivanje stakla na automobilu kako biste prošli tehnički pregled.

Profesionalno zatamnjivanje stakala na automobilu

Kada se odlučite za zatamnjivanje stakala, važno je i da se to obavi profesionalno i kvalitetno. Amaterski pokušaji mogu dovesti do odlepnjivanja, nejednakog nanošenja folije i oštećenja stakala, što može dovesti do smanjene vidljivosti i lošeg izgleda. Naši profesionalci koriste specijalizovane alate i tehnike kako bi obezbedili kvalitetno i trajno zatamnjenje stakala na vašem automobilu.